Tri namirnice koje vam mogu osigurati glađu kožu

Postoje namirnice koje su dobre za vašu kožu, a svi odmah pomisle na lisnato povrće, zdrave masti koje se nalaze u avokadu i nemasne proteine.

Tu su i “naučno potkrijepljene” namirnice koje vam mogu dati glađu kožu. Prema stajalištima nutricionista, ne samo da prava hrana može spriječiti nove bore, već određene namirnice mogu čak pomoći u smanjenju bora koje već imate.

Mango

Jedna studija je pokazala da su žene u dobi od 50 do 70 godina koje su jele 85 grama manga četiri puta tjedno smanjile bore za samo četiri mjeseca. Mango je bogat karotenoidima koji štite kožu od izlaganja UV zračenju, ali su i hranljivi izvor vitamina C, koji pojačava sintezu kolagena kako bi vaša koža bila glađa i zdravija.

Ipak, jedno upozorenje je da previše manga zapravo može pogoršati kožu – to je zato što slatki mango sadrži šećer. Šećer je zapravo sastojak koji doprinosi razgradnji kolagena i može negativno utjecati na vašu kožu. Kada se konzumira u umjerenim količinama, pozitivni efekti manga mogu biti veći od sadržaja šećera.

Bademi

Druga studija je pokazala da su žene u dobi od 55 do 80 godina koje su jele između 60 i 70 grama badema također smanjile bore nakon četiri mjeseca. Također, se pokazalo da bademi pomažu u smanjenju hiperpigmentacije. Ovaj zdravi orašasti plodovi sadrže vitamin E, koji je odličan za borbu protiv UV oštećenja, i zdrave masti za jaču kožnu barijeru, a oba ova faktora doprinose manjem broju bora i zdravijem izgledu kože.

Tamna čokolada

Desert nije na stolu kada pokušavate da postignete svoje ciljeve za njegu kože, ali dobar odabir pomaže. Studija na ženama u Koreji u dobi od 43 do 86 godina pokazala je da kada su pile napitak od tamne čokolade šest mjeseci, njihove bore su se značajno smanjile.

Prije nego što izađete i kupite više slatkiša, zadržite tu misao. Visok sadržaj šećera u čokoladici može brže razgraditi kolagen. Umjesto toga, odaberite tamnu čokoladu s većim sadržajem kakaa. Tamna čokolada sadrži flavanole koji smanjuju oštećenja od UV zračenja i poboljšavaju hidrataciju.