Recept za pitu s kruškama

Jesensko voće u kojem se može uživati na brojne načine su i kruške, odličan izvor energije jer sadrže dovoljne količine fruktoze i glukoze, a bogate su i vitaminima iz B skupine. Pri kupnju birajte tvrđe komade, a važno je ne čuvati ih u plastičnim vrećicama jer se tako pojačava proizvodnja plina etilena koji je razlog propadanja voća.

Za sve one koji dan vole zasladiti domaćom pitom predlažemo pitu s kruškama.

Rešetkasta pita s kruškama

Sastojci:

Za tijesto:

  • 300 g brašna
  • 1/2 paketića praška za pecivo
  • 140 g maslaca
  • 2 jaja
  • 70 g šećera
  • 1 paketić vanilin šećera

Za nadjev:

  • 3 kruške
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica šećera

Priprema:

Umijesite tijesto od brašna, praška za pecivo, maslaca, jaja i vanilin šećera. Ostavite da miruje oko 30 minuta. U međuvremenu očistite i narežite kruške na kockice pa ih sa šećerom propirjajte na maslacu.

Premijesite tijesto pa odvojite oko 1/4 za trakice. Ostatak razvaljajte i stavite u lim za pečenje obložen papirom. Rasporedite kruške. Preostalo tijesto razvaljajte i narežite na trakice i poslažite u obliku rešetke na kruške. 

Pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva.

U slast!

izvor: vecernji.ba/radiovitez.ba