Recept za lisnate smotuljke sa sirom i pestom

Ako prikupljate ideje za jednostavne, brze i ukusne grickalice kojima ćete uljepšati blagdanski stol ove godine, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo ideju koja će vas oduševiti već na prvi zalogaj.

Radi se o lisnatim smotuljcima s pestom i sirom koji su gotovi brzo, priprema je jednostavna, a nestanu sa stola dok kažete keks. Zato je naša preporuka da odmah udvostručite sastojke jer se nećete moći zaustaviti samo na jednom smotuljku.

Lisnati smotuljci s pestom i sirom – sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta (svježeg ili zamrznutog)
  • 200 g pesto genovese
  • 250 g naribanog sira
  • 1 jaje za premaz
  • sjemenke po želji

Lisnati smotuljci s pestom i sirom – priprema:

  1. Gotovo lisnato tijesto razvaljajte na dva jedna dijela u obliku pravokutnika.
  2. Prvi pravokutnik obilno namažite pestom pa rasporedite naribani sir.
  3. Preklopite s drugim pravokutnikom.
  4. Izrežite trakice debljine dva prsta.
  5. Svaku trakicu zarolajte kao što je prikazano na videu.
  6. Posložite u pleh obložen papirom za pečenje.
  7. Premažite razmućenim jajem.
  8. Po želji dodajte sjemenke.
  9. Pecite oko 15 minuta na 200 stupnjeva.
  10. Poslužite toplo ili hladno.

Dobar tek!