Američki znanstvenici tvrde da se gubitak apetita prema povrću javlja zbog poremećaja u genima

Ne volite kelj? Uvijek vam je bilo mrsko pojesti dio povrća na tanjuru? Roditelji su vas oduvijek tjerali jesti govoreći vam kako je povrće zdravo? E pa možda je to jednostavno zapisano u vašim genima, barem kako kažu američki znanstvenici.

Naime, nasljeđivanje dviju kopija gena za neugodne okuse dovodi do gubitka apetita kada je povrće u pitanju, pogotovo brokula i kelj.
Osim povrća, taj gen može istu stvar napraviti s pivom, kavom i crnom čokoladom. Tim znanstvenika koji je radio na tom istraživanju kaže kako upravo zbog ovog “poremećaja” određeni ljudi ne mogu unijeti dovoljnu količinu povrća u organizam dnevno.

Dodali su kako se nadaju da će otkriti na koji način zamaskirati gorak okus nevoljenog povrća kako bi ono postalo prihvatljivo i onima koji nisu baš najveći obožavatelji.
rtl.hr