Čokoladu i kakao u prahu prelijte vrućom vodom i kad se otopi dodajte šećer, ulje i ekstrakt vanilije pa zamiješajte.
Dodajte jedno po jedno jaje i iza svakog dobro zamiješajte. Izgniječite banane pa dodajte u smjesu i zamiješajte. U 3 navrata dodajte brašno u koje ste zamiješali sodu bikarbonu i sol. Na kraju možete dodati brusnice ako želite.
Smjesu izliti u kalup i peći na 175 stupnjeva dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha (od 50-70 minuta ovisno o kalupu)
Sastojci
55 g tamne čokolade do 70% ili kvalitetne čokolade za kuhanje
75 g kakaa u prahu
240 ml vruće vode
180 ml ulja (suncokretovo i slično)
1 žlica vanilija ekstrakta
3 jaja
350 g šećera
3 zrele banane
190 g brašna (pola oštro, pola glatko)
1.5 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
100 g brusnica
U slast!