Napravite savršen čokoladni banana kruh

Čokoladu i kakao u prahu prelijte vrućom vodom i kad se otopi dodajte šećer, ulje i ekstrakt vanilije pa zamiješajte.

Dodajte jedno po jedno jaje i iza svakog dobro zamiješajte. Izgniječite banane pa dodajte u smjesu i zamiješajte. U 3 navrata dodajte brašno u koje ste zamiješali sodu bikarbonu i sol. Na kraju možete dodati brusnice ako želite.

Smjesu izliti u kalup i peći na 175 stupnjeva dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha (od 50-70 minuta ovisno o kalupu)

Sastojci

55 g tamne čokolade do 70% ili kvalitetne čokolade za kuhanje

75 g kakaa u prahu

240 ml vruće vode

180 ml ulja (suncokretovo i slično)

1 žlica vanilija ekstrakta

3 jaja

350 g šećera

3 zrele banane

190 g brašna (pola oštro, pola glatko)

1.5 žličica sode bikarbone

1/2 žličice soli

100 g brusnica

U slast!