Mileram torta s kestenom – recept koji osvaja

Mileram torta mnogima je jedna od najdražih, stoga ne čudi da je jednako volimo u svako doba godine – ljeti, ali i u svečanim trenucima kao što su nadolazeći blagdani. Kako bismo ovu slasticu pripremili u jesenskom tonu, u kremu smo ubacili i malo kesten-pirea, a u nastavku možete pronaći recept za čokoladnu mileramku s kestenom.

Mileram torta s kestenom – sastojci:

za podlogu:

  • 150 g brašna
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g maslaca
  • prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • 2 žlice kakaa

za kremu:

  • 400 g milerama
  • 300 ml mlijeka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 120 g šećera
  • 120 g brašna
  • 150 g kesten-pirea

glazura:

  • 150 g tamne čokolade
  • 50 g maslaca
  • 1 žlica vode

Mileram torta s kestenom – priprema:

  1. Pripremiti tijesto. Pomiješati sve suhe sastojke pa dodati kockice maslaca sobne temperature i jaja. Zamijesite tijesto, obložite folijom pa stavite u zamrzivač na pola sata.
  2. Pripremite kremu. U lonac stavite mlijeko pa dodajte puding i šećer. Miješajte sve dok se ne zgusne pa u vruće dodajte mileram i kesten pire. Količinu kesten-pirea možete prilagoditi svome ukusu.
  3. Razvucite tijesto pa obložite dno i rub kalupa.
  4. Na tijesto izlijte smjesu s mileramom i kestenom.
  5. Pecite oko sat vremena u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva.
  6. Ostavite da se torta sasvim ohladi pa je prelijte glazurom od čokolade.
  7. Ohladite nekoliko sati u hladnjaku pa poslužite.

Savjet: Umjesto čokoladne glazure, možete dodati i klasičan voćni preljev. 

U slast!

izvor: zadovoljna.hr/radiovitez.ba