Kokos rolat je čest na blagdanskom stolu

Kokos rolat jedan je od onih predobrih recepata koji ne uključuje paljenje pećnice. Gotova je za tren, a dobro će se uklopiti na božićni pladanj s kolačima

Kokos rolat, nametnuo se kao hit blagdanski kolač i ne možemo bez nje zamisliti blagdanski tanjur s kolačima. Popis sastojaka je kratak i cjenovno pristupačan, a proces pripreme je izuzetno jednostavan.  Bitna je preciznost pri mazanju kreme od kokosa i rolanju, kako bi roladice izgledale uredno. Uz to, nemojte rolat rezati prije no što se dobro rashladi.

mljeveni keksi 300 g

šećer u prahu 200 g

vruća kava 10 žlica

rum 1 žlica

naribana čokolada 50 g

kakao prah 1 žlica

KOKOS KREMA 

voda 5 žlica

šećer u prahu 100 g

kokosovo brašno 100 g

maslac 50 g

POSTUPAK

Najprije pomiješaj mljevene kekse, šećer, kakao i naribanu čokoladu pa prelij rumom i vrućom kavom. Dobro miješaj dok se sastojci ne sjedine u glatku smjesu.

Pripremi kremu. Izmiksaj maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu. Kokosovo brašno prelij vrućom vodom, dobro promiješaj pa dodaj u maslac sa šećerom i miksaj dok se sastojci ne sjedine. 

Razvaljaj tamni dio salame između dva lista papira za pečenje. Ravnomjerno premaži kremom od kokosa i zarolaj. 

Salamu obloži plastičnom folijom i premjesti je u hladnjak na barem 4 sata, a poželjno i preko noći. 

Reži salamu kad se dobro ohladi i čuvaj je u hladnjaku.

U slast!