Kokos rolat jedan je od onih predobrih recepata koji ne uključuje paljenje pećnice. Gotova je za tren, a dobro će se uklopiti na božićni pladanj s kolačima
Kokos rolat, nametnuo se kao hit blagdanski kolač i ne možemo bez nje zamisliti blagdanski tanjur s kolačima. Popis sastojaka je kratak i cjenovno pristupačan, a proces pripreme je izuzetno jednostavan. Bitna je preciznost pri mazanju kreme od kokosa i rolanju, kako bi roladice izgledale uredno. Uz to, nemojte rolat rezati prije no što se dobro rashladi.
mljeveni keksi 300 g
šećer u prahu 200 g
vruća kava 10 žlica
rum 1 žlica
naribana čokolada 50 g
kakao prah 1 žlica
KOKOS KREMA
voda 5 žlica
šećer u prahu 100 g
kokosovo brašno 100 g
maslac 50 g
POSTUPAK
Najprije pomiješaj mljevene kekse, šećer, kakao i naribanu čokoladu pa prelij rumom i vrućom kavom. Dobro miješaj dok se sastojci ne sjedine u glatku smjesu.
Pripremi kremu. Izmiksaj maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu. Kokosovo brašno prelij vrućom vodom, dobro promiješaj pa dodaj u maslac sa šećerom i miksaj dok se sastojci ne sjedine.
Razvaljaj tamni dio salame između dva lista papira za pečenje. Ravnomjerno premaži kremom od kokosa i zarolaj.
Salamu obloži plastičnom folijom i premjesti je u hladnjak na barem 4 sata, a poželjno i preko noći.
Reži salamu kad se dobro ohladi i čuvaj je u hladnjaku.
U slast!