Lisnato tijesto jedan je od najboljih pomagača u kuhinji. Otkako u trgovinama možemo pronaći gotovo lisnato tijesto, priprema slanih i slatkih delicija lagan je, zabavan i brz posao koji uspijeva baš svima. Ako očekujete goste ovog vikenda, ili želite obitelj počastiti ukusnim zalogajima, pročitajte sljedeće retke jer vam donosimo recept za brzinsku otvorenu pitu s lisnatim tijestom i povrćem u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj, prenosi Zadovoljna.hr.
Lisnato tijesto s povrćem – sastojci: 500 g lisnatog tijesta, 250 g mladog kravljeg sira, 1 žlica kiselog vrhnja, 1 jaje, 10-ak listova blitve, 2 češnja češnjaka, 2 male tikvice, Rajčica, Cherry rajčica Za premaz prije pečenja: Umućeni žumanjak s malo vrhnja
Za premaz nakon pečenja: Maslinovo ulje, Peršin, Bosiljak, Češnjak Dodatno: Feta sir Lisnato tijesto s povrćem – priprema: Tikvice i rajčicu narezati na kolutove i posoliti, cherry rajčice prepoloviti. Pomiješati mladi sir, kiselo vrhnje, jaje, sitno sjeckanu blitvu, protisnuti češnjak i posoliti. Razvaljati tijesto i izrezati kvadrate. Zarezati kvadrate oko rubova.
U sredinu staviti nadjev sa sirom pa rasporediti tikvice i rajčicu. Rubove premazati žumanjkom i vrhnjem. Po želji posoliti. Staviti u pećnicu zagrijanu na 210 stupnjeva i peći 17 minuta. Pečene kvadratiće premazati maslinovim uljem i dodatcima, a na samome kraju na vrh dodati feta sir. Recept za genijalno listano s povrćem s nama je podijelila blogerica Milena s profila my.mili.cake.milena, a u nastavku pronađite još recepata za brzi ručak.