Kuhano vino zasigurno je jedan od najdražih zimskih napitaka. I dok obično kuhamo crveno vino i aromatizirano ga raznim dodacima, bijelo je pomalo zapostavljeno – i to bez razloga jer ova lakša varijanta ima manje kalorija, a jednako je ukusna.
Bijelo vino se odlično slaže s narančom pa je ona njegov glavni dodatak. Naravno, nezaobilazni klinčić daje onaj poseban, karakteristični miris, dok je kapljica žestice pravo osvježenje u ovoj varijantni.
Kuhano bijelo vino – sastojci
- 1 l bijelog vina
- Pola litre vode
- Tri naranče
- Šećer (količina po želji)
- Žlica javorova sirupa (ili šećera)
- Štapić cimeta
- 6-8 klinčića
- Po želji mjerica burbona
Kuhano bijelo vino – priprema:
- Sok naranče iscijedite i pomiješajte s vinom pa dodajte sve ostale sastojke. Nakon što vino proključa smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta.
- Ukrasite kriškom naranče.
Uživajte!
izvor: zadovoljna.hr/radiovitez.ba